Boos…

Boos! 😡😠😡😠Boosheid bij kinderen

Je kent het vast wel, boosheid bij jezelf of boosheid bij je kind.
Wij hebben een paar jaar geleden heel veel boosheid in huis gehad.
Zo zielig, maar ook lastig om mee om te gaan.
Nu weet ik beter hoe er mee om te gaan omdat boosheid vaak niet alleen boos zijn is.
Er zit vaak veel meer onder…. Moe, teleurgesteld, overprikkelend, verdrietig, gevoel van onrecht en zo zijn er nog een aantal redenen.
Bij ons is het heel vaak overprikkeling… En vol hoofd…moe! Nu herken ik het ook veel sneller. Wij hebben samen een thermometer gemaakt en opgeschreven wat we nodig hebben als we rood zijn om weer groen te worden. Dit is zo waardevol! We hebben dit voor ons hele gezin gemaakt😊 dus wanneer ik merk dat ik zelf ook niet zoveel kan hebben, geef ik aan, mama is nu echt oranje… Oh zegt me oudste, ben je licht of donker oranje😉 dan wil je even 5 min met rust gelaten worden! Super fijn en het werkt echt heel goed!
Wat bij ons ook heel goed werkt is masseren 🙏 Het bied rust voor het moment en zorgt ervoor dat hij de volgende dag rustig en met meer kracht de dag kan beginnen 😍