Kindercoach Schiedam. Leer en help je kind om te gaan met zijn emoties.

HSP Coaching

Sensitief, overprikkeld, boos, onrustig

Empathie

Gevoelig

Veilig

Begrip

HSP Kindercoaching bij Lief Sensitief

Coaching bij Lief Sensitief, wat houdt dat precies in?

Mijn passie is om kinderen te helpen en ondersteunen waar nodig! In lastige situaties loop je soms vast. Hoe fijn is het dan om net even dat duwtje in de rug of advies te krijgen waarmee je daarna zelf weer aan de slag kunt. Dus lopen jullie thuis ergens in vast, dan geef ik je graag een luisterend oor, dat extra duwtje in de rug en handige tips of praktisch advies, zodat jullie na de coaching weer helemaal zelfstandig als gezin verder kunnen. Zo gemakkelijk kun je weer grip op de situatie krijgen! En wees eerlijk, vaak ziet een onafhankelijk persoon dingen die jij zelf in de dagelijkse drukte over het hoofd ziet.

Ik begeleid dus niet alleen de kinderen, maar richt mij ook op de ouders. Ik ben van menig dat het gaat om de samenwerking tussen ouder en kind. Tenslotte kennen papa en mama hun kindje het beste, dus wat fijn als je samen tot een oplossing kunt komen. Bij kinderen tot 7 a 8 jaar  is de ouder altijd aanwezig. Bij oudere kinderen bepalen we samen of de ouder aanwezig is of niet. De ouder is de laatste 10 minuten van de sessie altijd aanwezig!

Kindercoach in schiedam
IMG_20190701_102738_resized_20190701_103629116
IMG_20190701_102915_resized_20190701_103622906

Je omgeving oefent een sterke invloed op je uit.
En in onze maatschappij met alleen maar tijden van hoge verwachtingen, stress en drukte om ons heen, zullen niet alleen volwassenen maar ook kinderen deze prikkels al op jonge leeftijd ervaren. Omdat je als hoog sensitief persoon (HSP) alles veel sterker waarneemt, kosten de indrukken je ook veel meer energie dan een niet hoog sensitief persoon. Dit is iets wat mij ernstig verontrust. Mijn missie is dan ook om het kind lekker kind te laten zijn. Een kind dat ontspannen is en lekker in zijn vel zit en bovenal zichzelf kan zijn. Hoe fijn is dat!

Lief Sensitief biedt onder andere ondersteuning voor ouders en kinderen bij het opgroeien en opvoeden met hoog gevoeligheid. Zo kunnen we op een ontspannen manier omgaan met hoog sensitiviteit.

 

 

Mijn werkwijze:

We beginnen met een telefonische kennismakingsgesprek en als er een wederzijdse klik is volgt het intake gesprek.

Tijdens het intake gesprek bepalen ouders en kind de hulpvraag/coachdoel. Vanuit de hulpvraag/coachdoel gaan we aan de slag!

Emoties zijn meestal wel een onderwerp waaraan we gaan werken. Het is namelijk meestal vanzelfsprekend dat we leren eten, drinken, lopen en praten, maar omgaan met onze emoties wordt ons meestal niet geleerd, terwijl dit zo belangrijk is.

Ook kan ik massage als tool inzetten om vastzittende emoties los te maken of de rust in het lichaam terug te brengen. Ontspanningsoefeningen kunnen hier ook een deel van uitmaken, denk aan een heerlijk voetenbadje of ademhalingsoefeningen.

Mijn doel is om het kind en of de ouder weer volledig in zijn eigen kracht te zetten. Dit doe ik door een stukje mee te lopen en tools aan te reiken waarmee jullie samen weer verder kunnen.

Ik help ouders en kinderen graag bij de hindernissen die ze tegen kunnen komen. Denk hierbij aan onderstaande voorbeelden. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer.

Kennismakingsgesprek a 15/30 minuten veelal telefonisch is gratis

Intake gesprek a 60 minuten € 30,-

Na het intake gesprek gaan we echt aan de slag met de coaching. Ik werk met sessies van een uur. Afhankelijk van de hulpvraag zijn hier vaak een aantal sessies voor nodig. Na 3 coaching sessie volgt altijd een evaluatie gesprek en kijken we samen of verdere sessies nog nodig zijn.

Coaching is een kortdurend traject van maximaal 10 sessies, maar soms zijn 3 sessies al meer dan voldoende. We sluiten altijd af met een afsluit/feestjes sessie. Wanneer we afsluiten en alle doelen zijn behaald mag dit feestelijk gevierd worden!

De kosten van een sessie van 60 minuten zijn € 60,-

Kind helpen door kindercoaching

Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact met me op via 06-28998450 of mail naar mariska@liefsensitief.nl

to top button
WhatsApp chat