Sensitief Opvoeden - liefsensitief

Sensitief opvoeden

Vanuit liefde, verbinding en veiligheid

Veiligheid

Sensitief

Liefde
Begrip

Sensitief Opvoeden

Mijn specialisme is omgaan met hoog sensitiviteit. Bij kinderen maar ook bij volwassenen, de balans terug vinden in het gezin en op een ontspannen manier omgaan met hoog gevoeligheid.

Hoe weet je nou of je kind hoog sensitief is? Op mijn pagina HSP staan een aantal punten waaraan je kunt zien dat je kind hoog sensitief is. Het is een indicatie maar vaak als ouder zie je wel dat je kind misschien iets anders reageert op situaties of gebeurtenissen dan andere kinderen in je omgeving. Je bent er in ieder geval naar opzoek gegaan, je hebt je gevoel gevolgd en dat zegt al heel veel!

 

Ben je zelf, je partner of misschien jullie wel beide ook hoog sensitief?

Hoog sensitiviteit is een eigenschap die vaker bij meerdere mensen in een familie voorkomt, het kan dus heel goed zijn dat je zelf ook hoog sensitief bent.Misschien wist je dit al of misschien kom je hier net achter. Door onze kinderen leren we vaak een hoop over ons zelf en brengen ze je op plekken waar je anders misschien zou komen.

Een hoog sensitief gezin……Poeh dat kan soms een flinke uitdaging zijn. Je wilt zo graag rust, balans en harmonie in het gezin brengen maar dat lukt toch niet helemaal. Ik weet als geen ander hoe pittig het soms kan zijn om hoog sensitieve kinderen op te voeden. Mijn man en onze jongste zoon zijn hoog sensitief, onze oudste zoon en ik zijn hoog gevoelig met een hele sterkt wil. Zelf heb ik hier een goede balans in gevonden maar voor onze oudste moet ik regelmatig op de rem trappen. Hoog sensitief in combinatie met hoog sensitief strong wiled in 1 gezin kan ook een hele uitdaging zijn.

Hoog sensitieve kinderen opvoeden, ja dat is soms echt een uitdaging want hoe wij vroeger zijn opgevoed lijkt niet te werken bij onze kinderen. Wanneer je de “oude” aanpak van je ouders probeert lijkt de onrust eigenlijk alleen maar erger te worden. Je ziet je kind worstelen met zijn sensitiviteit en de emoties die daar bij horen maar je weet gewoon even niet meer hoe je de juiste ondersteuning kunt bieden.

child-909283_1920
child-1850153_1920

Om te mogen zwemmen hebben we ons zwemdiploma gehaald, om ons werk te mogen uitvoeren moesten we naar school, om auto te mogen rijden moeten we ons rijbewijs halen.. Maar ouder worden…dat mag iedereen gewoon zonder hiervoor iets te leren, terwijl dit misschien wel de belangrijkste en ook de moeilijkste taak uit ons leven is. We leren onze kinderen hoe ze moeten eten, lopen en praten maar we zijn er ook om ze te leren omgaan met emoties en moeilijke situaties, teleurstellingen en spannende momenten. Dit is best een hele klus, want ja omgaan met je emoties, klinkt heel makkelijk maar vaak worstelen we hier als volwassene ook nog mee.

Hoog sensitieve kinderen beleven deze emoties vaak nog veel intenser, vragen gaan veel dieper en spannende situaties lijken wel veel spannender. Ik snap heel goed dat je hier als ouder niet altijd uitkomt! Het is daarom echt helemaal niet raar om hier een beetje ondersteuning bij te ontvangen. Zie het alsjeblieft niet als falen of dat je het niet goed doet, zie het juist als een hele sterke beslissing! Jij wilt namelijk het beste voor je kind, voor je gezin en jezelf.

Waarom oudercoaching en geen kindercoaching?

Soms is het gewoon heel fijn dat je als ouder even bij iemand je verhaal kwijt kan, zonder dat die gene daar een oordeel over heeft. Je als ouder te horen krijgt dat je hierin echt niet de enige bent, een klankbord, iemand die je begrijpt. Als ouder ken jij je kind het beste alleen mis je wat tips en een tool waarmee je je kind kunt helpen. Ik ben daarom van menig dat ouder coaching een hele krachtige manier is om een kind weer goed in zijn vel te laten zitten. In het leven van je kind ben jij het belangrijkste en hoe fijn is het dan als je ouders je begrijpen en kunnen ondersteunen daar waar jij het als kind nodig hebt! Ook wanneer je kind nog jong is, is oudercoaching mogelijk! Ik weet zelf nog dat ik de eerste jaren echt een enorme uitdaging vond en juist in die periode is wat extra ondersteuning erg fijn zijn.

Oudercoaching heeft nog een aantal fijne voordelen, het is heel flexibel, je kunt de coaching bij mij aan de keukentafel volgen met koffie, thee en wat lekkers of je kunt de sessies per Skype volgen. Heb je geen Skype, geen enkel probleem via Facebook kun je ook video bellen. Vind je het nou helemaal niet fijn om voor een camera te zitten kan het ook telefonisch. Je kunt de sessie onder schooltijd plannen of in de avond uren als de kinderen op bed liggen. Wanneer je het per Skype doet, kun je het ook fijn vanuit huis doen.

Hoe gaat de coaching in zijn werk?

We hebben eerst een gratis kennismakingsgesprek van 15 a 30 minuten. Dit is meestal telefonisch en hierbij kijken we of er een klik is.Ik vind het namelijk heel erg belangrijk dat het echt goed voelt voor je! Daarna stuur ik per mail nog een aantal vragen toe, zodat ik een goed beeld heb van je hulpvraag en plannen we de eerste sessie in! Hoeveel sessies er nodig zijn hangt helemaal af van jou. Wat is je hulpvraag, hoe is de situatie thuis en wat is je einddoel? Dit kan variëren tussen de 1 en 6 sessies, maar het aantal sessies gaat altijd in overleg en jij bent hierin de leidende factor!

 

De sessies duren een uur in overleg kunnen we ook ander half uur inplannen. Jouw investering voor een uur aan de keukentafel is € 65,00 / 1,5 uur € 95,00 en via Skype is het voor een uur  € 60,00 / 1,5 uur € 90,00

Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact met me op via 06-28998450, via de Whatsapp knop of mail naar mariska@liefsensitief.nl

heart-700141_1920
to top button
WhatsApp chat