SOS Emotie workshop. Leer omgaan met de emoties van je kind.

SOS kinderen en emoties

Ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag

Emoties training voor je kind

Verdrietig

Blij

Bang

Boos

SOS Kinderen en emoties

Boos kind
sos-kindje-huilen
child-1850153_1920

Deze fijne, veilige workshop is een echte musthave voor elke ouder!

Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder en/of opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak alleen maar averechts te werken? Met concrete tips en handvatten kun jij je kind, als ouder, opvoeder of professional, begeleiden in de ontwikkeling naar een zelfstandige volwassene vol zelfvertrouwen.

Je herkent het vast wel, driftbuien bij de supermarkt, bang voor nieuwe dingen of intens verdrietig zijn, je weet dat het er allemaal bij hoort, maar kun je je kind hier nou het beste in ondersteunen?

In deze fijne, interactieve en praktische workshop neem ik je stap voor stap mee hoe je het beste om kunt gaan met de emoties bij kinderen. In 3 x 2.5 uur gaan we hier samen in een veilige omgeving mee aan de slag. De groep is nooit groter dan 12 personen. Ik vind het erg belangrijk om voldoende tijd te hebben om op een ieder zijn vragen in te kunnen spelen zodat je echt met een goed gevoel naar huis gaat.
Is een workshop voor jou misschien nog best spannend? Weet dan dat ik altijd een hele veilige omgeving probeer te creëren en ik je nooit zal vragen om je menig of je gevoel te delen.
Je deelt alleen iets met de groep als je daar zelf achterstaat en behoefte aan hebt.

De eerste avond gaan we aan de slag met de emotie boos. Alle emoties hebben natuurlijk een belangrijke reden, boosheid staat voor het aangeven van je grenzen, alleen is het wel fijn dat je weet hoe je je boosheid mag uitten. Ouders vinden het vaak erg lastig om met boosheid om te gaan en dat kan ook echt een hele uitdaging zijn. Boosheid komt er dan ook meestal op een heftige manier uit. Ik neem je daarom graag mee in het hoofd van je kind, waar komt de boosheid mogelijk vandaan en hoe kun je dit in goede banen leiden.

De 2e avond gaan we aan de slag met de emotie verdriet. Verdriet is ook niet altijd makkelijk, want eigenlijk zien we onze kinderen niet graag verdrietig, maar ook huilen en verdrietig zijn mag en hoort erbij, ook hier geef ik je graag voldoende houvast zodat je kind op een veilige en fijne manier zijn verdriet mag en kan uitten en jij als ouder hier op een rustige en geruststellende manier mee om kunt gaan.

De 3e en laatste avond staat in het teken van angst en blijdschap.
We hebben het over hoe een angst kan ontstaan en hoe je je kind op een veilige manier het vertrouwen weer terug kunt geven.
Ook zullen we het hebben over blij zijn en hoe belangrijk ook deze emotie is!

gecertificeerd_aanbieder_SOS

SOS Baby`s en emoties.

Nu hoor ik je misschien denken, baby`s en emoties, maar zeker vanaf baby leeftijd kun je beginnen met het benoemen en herkennen van de emoties.
In deze fijne workshops gaan we het hebben over hechting, emoties en de behoeftes van je baby.
Dit alles zorgt voor een gezonde emotionele ontwikkeling.

Binnenkort beschikbaar!

Sol_Storm_peuter_metlogo

SOS Peuters en emoties

Peuters, ja vanaf hier beginnen de uitdagingen in het ouderschap toch echt wel.
Want ja, peuters , heerlijk toch die kleine eigenwijze nee zeggende mini mensjes.
Er gebeurt veel in de ontwikkeling waardoor emoties vaak heftig worden geuit. Peuters zijn hun emoties.
Als je je lieve peuter iets beter begrijpt heb je meer geduld voor de woede-uitbarstingen, is de rust weer wat sneller teruggekeerd.

Sol_Storm_kind_metlogo

SOS Kinderen en emoties

Kinderen en emoties is gemaakt voor ouders met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
Kinderen mogen nog veel leren en 1 daarvan is leren omgaan met je emoties.
Omgaan met je emoties is zeker niet altijd makkelijk en zelf wij als volwassenen worstelen daar zeker nog wel eens mee.
In deze fijne workshops komen de basis emoties aan bod en krijg je fijne tips welke je thuis direct kunt gaan gebruiken.

Sol_Storm_puber_metlogo

SOS Pubers en emoties

Ja en dan is je kind ineens een puber en kom je weer voor hele nieuwe uitdagingen te staan.
Ontdekken wie ben ik, afzetten, de wereld ontdekken, fouten maken, leren. Naast dit alles voelt een puber zijn emoties ook veel extremer die elkaar ook nog eens erg snel afwisselen. Het rationale systeem van een puber is nog niet volgroeid, waardoor ze nog geen volledige controle hebben over hun gedrag en emoties. Tel daar hormonale veranderingen bij op en het feest is compleet voor een echte puber in huis. Ik leer je graag hoe je je puber en zijn emoties beter kunt begrijpen en je iets meer begrip kunt tonen voor het gedrag.

 

Tarieven, locaties en data; 

SOS Kinderen en emoties, 3-delige workshop

De workshop wordt gegeven in Schiedam in Ruimte de Walvis, Walsvisstraat 6 Schiedam. Wanneer er minder aanmeldingen zijn gaat de workshop wel door maar dan gezellig aan mijn eettafel.

De kosten voor een 3-delige workshop, inclusief koffie, thee en wat lekker en de gids Kinderen en emoties bedraagt € 115,00 per persoon

Wanneer je met z`n 2e komt/aanmeld krijg je 10 euro korting en is het tarief € 105 p.p.

Zie de Agenda voor alle actuele data. Kun je nou niet op de aangegeven data`s, stuur mij dan even een berichtje en kijken we samen naar de mogelijkheden.

SOS Kinderen en emoties, huiskamerworkshop

De introductie workshop duurt ongeveer 1.5 uur en geef ik op locatie bij jou thuis. Minimaal 6 personen en maximaal 8 personen per workshop. De gastvrouw is gratis en zorgt voor wat drinken, iets lekkers en 5 deelnemers.

De kosten voor de introductie workshop bedraagt € 15,00 per persoon. Dit is inclusief een hand-out om thuis nog eens rustig alles na te kunnen lezen. In deze workshop leer je de basis, ben je daarna helemaal enthousiast en wil je meer leren over emoties bij kinderen kun je de 3-delige workshop volgen, hierop krijg je dan € 7.50 korting.

SOS Kinderen en emoties, Introductie workshop voor kinderdagverblijven, gastouder bureaus of scholen.

Willen jullie een avond organiseren voor ouder met waardevolle informatie over hoe om te gaan met emoties? Ik kom graag bij jullie op locatie.

Maximaal aantal deelnemers is 20 personen. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bepreken.

to top button
WhatsApp chat
Menu