Mariska Bakhuizen - Liefsensitief

Moeder

Liefdevol

Ondernemend

Gevoelig

Even voorstellen

Super leuk dat je op mijn website bent gekomen! Ik ben Mariska geboren in maart 1986  en al sinds 2008  gelukkig samen met Edgar. Samen zijn wij de trotse ouders van 2 prachtige lieve jongens en ons kleine lieve meisje Loiza. Maesen is van juli 2012, Jayce is van januari 2015 en Loiza van april 2020

Voordat ik moeder werd droomde ik er al van om met kinderen te gaan werken, alleen de invulling daarin was mij nog een raadsel. Helaas is dat er toen nog niet van gekomen en ben ik nadat ik van school kwam begonnen in de horeca. Vanuit de horeca ben ik op kantoor terecht gekomen waar ik ruim 10 jaar gewerkt heb. Een prima baan, maar het gaf me eigenlijk geen voldoening aan het einde van de dag. Vooral de laatste paar jaren kostte mij het meer energie dan dat het mij nog opleverde.

Maesen was de gene die mij voor het eerst moeder maakte. Hij geeft mij zo ontzettend veel liefde, maar ook veel nieuwe uitdagingen. Hij heeft mij laten zien wat hoog gevoeligheid is, en dat ik dit zelf dus ook ben! Vanaf het begin was dit al duidelijk….wat een bijzonder mooi mannetje. Een mannetje met diepgang, veel vragen en veel denken in dat kleine hoofdje. Een hoofdje wat nooit leeg is. Hierdoor is ook het begin van de grote verandering in mijn leven ingegaan. Ik ging me afvragen…. Wie ben ik eigenlijk echt? Waar word ik nu écht gelukkig van? En wat doe ik omdat ik er blij van wordt, en niet omdat de verwachting van de ander zo is? 2,5 jaar later kwam Jayce, het broertje van Maesen. Ook Jayce is een bijzonder mooi HSP ventje, maar wel weer een heel eigen karakter en compleet ander persoon dan Maesen. Hier kwamen er nog meer nieuwe uitdagingen bij voor papa en mama!

Mijn kinderen hebben mij laten inzien dat ik wil groeien als mens, dat ik wil doen wat mij gelukkig maakt, waar ik energie van krijg en waarbij ik andere mensen kan helpen. Zorgzaam, open, ruimdenkend, veilig zijn en Passie, dat zijn de woorden die mij kenmerken. Door deze mooie en leerzame veranderingen in mijn leven, heb ik de keuze gemaakt om mij meer en meer te verdiepen in hoog gevoeligheid. Ik ben opleidingen gaan volgen die hier mooi op aansluiten, en uiteindelijk mijn kantoorbaan gedag gezegd. Tijd voor vernieuwing en de echte Mariska!

Ik wil mijn hart volgen en ouders met jonge kinderen ondersteunen bij het opvoeden en opgroeien met hun gevoeligheid. Ik wil mijn kennis delen, een veilige plek creëren waarbij iedereen zichzelf kan zijn zonder een vooroordeel. Van HSP je kracht maken en de harmonie in het gezin weer terug brengen. We lopen allemaal wel eens vast in de opvoeding van onze kinderen, dit geldt vooral voor HSP kinderen.

Bij een HSP-kindje zijn de Emoties vaak veel heftiger, en komt alles harder binnen omdat ze ook veel meer voelen en ervaren wat er om zich heen gebeurd. Helaas weten deze kinderen hier nog niet mee om te gaan. Het gevolg hiervan is dat ze vaker huilen, enorm druk kunnen zijn, zich misschien juist gaan terug trekken of enorme woede aanvallen kunnen krijgen.

Voor de ouder is het soms lastig hoe hier mee om te gaan. Waar doe je nu goed aan, en wat speelt er nu allemaal af in dat kleine hoofdje. Wat enorm goed helpt, is om écht te begrijpen wat HSP inhoud en wat je er aan kunt doen om je zo goed mogelijk op je kind af te stemmen, zodat je hier op een juiste wijze begrip voor op kunt brengen en op in kunt spelen. Hiermee kun jij je kind begrijpen, helpen en ondersteunen.

Vol enthousiasme heb ik een nieuw concept ontworpen waarbij je coaching combineert met het inzetten van verschillende tools. Voor de ouder is het fijn als ze even hun hart kunnen luchten. Hoe fijn is het om te horen dat ze niet de enige zijn die soms worstelen met de opvoeding en daarnaast handvatten krijgen waarbij ze hun kind het beste kunnen ondersteunen. Hoe mooi is dat!

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mijn verhaal te lezen. Ik zou het dan ook super leuk vinden om elkaar te ontmoeten en te kijken waarin ik jullie mag en kan ondersteunen.

Heb je nog vragen of mist er voor jouw nog informatie op mijn website? Ik ben op veel verschillende manieren te bereiken, via de mail, telefoon en zelfs via whatsapp (zie links onder op de pagina.) mariska@liefsensitief.nl 06-28998450
Contact pagina

Tot gauw!

Lieve groet,

Mariska

 

 

Opleidingen

 

 • Docent Shantala Babymassage - 2018, Massage Academie Apeldoorn
 • Voetrefelx Baby & Kind - 2018, Massage Academie Apeldoorn
 • Rebozo massage - 2018, Massage Academie Apeldoorn
 • SOS Kinderen en Emoties - 2018, Rijswijk
 • SOS Kinderen en Emoties train de trainer - 2018, Sevenum
 • Kinderontspanningscoach - 2018, Kinderprof Rotterdam
 • Boze kinderen en hun ouders - 2018/2019, Thea Adema
 • Kindercoaching de basis - 2019, Jip en Jan Almere
 • Yoga in de klas - 2019,  Jip en Jan  Almere            ( feb 2019)

Huidige Opleidingen

 

 • Kindermassage - 2019, Jip en Jan Almere              ( feb-maart 2019)
 • Kindertekeningen lezen en begrijpen - 2018/2019 , Kinderen beter begrijpen
WhatsApp chat
Menu